Makrana Marble

Makrana Marble | Makrana White Marble | Makrana Marble Price

                           Makrana Marble is one of the Oldest and  finest quality of marble. Too many famous places are built from Makrana Marble like Taj Mahal.  This is one of the most demanded  product in Indian and International Markets. Makrana Marble could be regarded as the perfect choice of the costumers and adds beauty to their home stunningly. This is practically verified by the buildings  and numerous temples, mosques, churches and monuments in India.

Makrana Marble can be used for flooring, wall cladding, front elevations , borders & other designing purpose. Makrana Marble can be placed in Dinning spaces, Bedrooms, bathrooms, lobby’s a & many other places and bring attractiveness over there. Makrana Marble is widely demanded in Personal Homes as well as Commercial Projects.

Kishnagarh is Asia’s Largest Marble Market. More than 9000 Marble sellers are available here at one place. In Kishangarh, there are 750 Gangsaw established which are manufacturing marble slabs & tiles.

If you have any question in your mind then please ask us. We will definitely give you a better reply. Some of the common question asked by the costumers with their perfect replies are as under :

  1. What is Makrana marble ?

Ans  :  Makrana Marble is one of the oldest and best quality of Marble. Makrana marble has four main types like Kumari Marble, Dungri Marble, Albeta Marble and Pure White Marble. It’s basic chemical structure is calcite.  When ever you will walk on it’s shine will increase. This thing you can see practically in Taj Mahal. it was built in 1653 but till today it’s marble is giving good shine.   This is one of the most demanded  product in Indian and International Markets. Makrana Marble could be regarded as the perfect choice of the costumers and adds  beauty to their home stunningly.

2. Which sizes are available in Makrana marble ?
Ans In Makrana marble , one can get various sizes but the average size of marble slab is 6 Sq. feet * 5 Sq.feet. Other sizes will be available as per the customized orders of customer.
3. Which marble flooring patterns are available in Makrana marble ?
Ans :-Basically Makrana marble is a stone , so that various marble flooring patterns can be
used .

04. What is negative points of Makrana marble?
Ans. If you will purchase First quality or Premium Quaility then it no problem  But If you will purchase second quality of Makrana marble then you will get few quartzes in this product, few marble crack treated by chemicals.   it is the only single
negative point in it.

05. What is the prize range of Makrana marble ?
Ans:-

Price for first quality slabs per sq. feet Price for Makrana Marble Tiles per sq.ft
Makrana Kumari Marble 40 Rs. Up to 80 Rs. 20 Rs. Up to 40 Rs.
Makrana Dungri Marble 60 Rs. Up to 120 Rs. 20 Rs. Up to 40 Rs.
Albeta Marble 120 Rs. Up to 500 Rs. 25 Rs. Up to 50 Rs.
Makrana pure White Marble 250 Rs. Up to 600 Rs. 40 Rs. Up to 80 Rs.

 

For this please give ur email id. We will send you complete details regarding price list.  Price depends on Makrana marble quality and sizes. If you will purchase Makrana marble tiles then that will cost you cheap.

Q6. Is figure designs are available in Makrana marble ?
Ans. Yes too many designs are available .

07.After fitting of Makrana marble , how much time polish is require again on
Makrana Marble?
Ans. It depends on your use. no need to re-polish it again. When ever you will walk on it or wash by water it’s shine will automatically increase.
Q8.. What is the life of Makrana marble ?
Ans:- Makrana marble is basically a very good product. If you will use it once. No need to change it till many years.

 

Q9. Targeted Markets ?

Ans. Targeted market in india are Uttar Pradesh, Maharashtra, Bihar,West Bengal, Andhra Pradesh, TamilNadu, Madhya, Pradesh, Rajasthan, Karnataka, Gujarat, Orissa, Kerala, Jharkhand, Assam, Punjab, Haryana, Chhattisgarh, Delhi, Jammu and Kashmir, Uttarakhand, Himachal Pradesh, Tripura, Jaipur, Rajsmand, Makrana, Makrana, Udaipur, Meghalaya, Manipur, Nagaland, Goa, Arunachal Pradesh, Chandigarh, Mizoram, Sikkim and Andaman. Mumbai, Delhi, Bangalore, Kolkata, Chennai, Hyderabad, Ahmedabad, Pune, Surat, Kanpur, Jaipur, Lucknow, Nagpur, Patna, Indore, Thane, Bhopal, Ludhiana, Chandigarh,  Mysore,Jodhpur, Guwahati.

Q10: Related Searches ?

Ans : Makrana Marble, Makrana Marble color, Makrana Marble Types, Makrana Marble rates, Makrana Marble Prices, Makrana Marble floorings, Makrana Marble designs, Makrana Marble in Makrana, Makrana Marble in India.

 

makrana-dungri-marble-slabs
makrana-dungri-marble-slabs
Makrana-dungri-Marble
Makrana-dungri-Marble
Dungri-Marble-tiles
Dungri-Marble-tiles
Dungri-Marble
Dungri-Marble
white-marble
white-marble
Makranawhite-marble
Makranawhite-marble
Makrana white-marble
Makrana white-marble
Makrana-pure-white-marble
Makrana-pure-white-marble
Makrana-pure-white-marble
Makrana-pure-white-marble
Makrana-pure-white-marble
Makrana-pure-white-marble
Makrana white-marble
Makrana white-marble
sangemarmar stone
Makrana pure white marble

 

Makrana marble, the majestic product of nature

When it comes to makrana marble, people attracts from its beauty as it is a pure white product of marble. The highest quality of makrana marble is installed at Taj Mahal and many other monuments of the world. The Taj is the only construction where you can the highest level of white marble usage.

Every person use to imagine a pure white marble. This material is choice of designers, artists and architects of the world. As this gift of nature has a rich history, used in the famous monuments of modern world. Marble comes is quarried from mines of the mountain ranges of Makrana. It is also available to you in various colors, sizes and patterns.

This marble gives a class to flooring of your house, this material does not require the high level of maintenance. So, it becomes the choice of many designers and architects to use this material in designing a beautiful home. This material has too many qualities in it as it has the quality to reiterate moisture if cared regularly.

Things to remember while installing marble flooring

Makrana marble is a product of nature and have spongy surface. This Marble can gets damaged by various kinds of spills and stains. So, to make it secure, you can use to seal marble at time of installation with below surface sealer along with a surface finishing seal treatment. It will block pores of the material and it will also create a protective layer on it.

The maintenance of this Marble require sealing treatment in a definite interval of time of six to twelve months. It completely depends on the usage of material. For example, you’ve installed makrana marble flooring in rush area of those offices like canteen, so you need to repeat sealing treatment after every six months.

Some other information about marble flooring

Marble and acids have a relationship. The structure of marble is only responsible for the same. So, it is important to care marble. When an acid interacts with an unmaintained marble flooring, there is chances of a chemical reaction. Hence, you should start caring makrana marble flooring time-to-time otherwise if of any chemical reaction with any acids, you can expect a discolored patch on your marble flooring.

Fruit products and products including vinegar, juices and some of cleaning agents can harm the flooring. It will be better to wipe the surface of flooring with a cloth asap after interaction of such acids with flooring.

You should care marble tiles with proper sealing of tiles on fixed timings. It is recommended that never to use any types of acid based cleaning solutions with marble flooring especially marble flooring. This white marble looks very bad with a colored patch on it! Care it after installation.

So, you have got all the information on caring marble after installation. For more information you can use to contact our representatives or allow us to contact you for further deals.

makrana-albeta-marble
makrana-albeta-marble
MAKRANA-ALBETA-MARBLE
MAKRANA-ALBETA-MARBLE
Albeta-Marble-Tiles
Albeta-Marble-Tiles
Albeta
Albeta
albeta_marble
albeta_marble
Albeta-Marble
Albeta-Marble
 …………………………………………./////…………………………………………….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *