makrana marble price

makrana marble price

The Makrana Marble that we offer is widely appreciated for providing high luster and visual appeal to the area.
These marbles inlay the floors, walls, rooms in a wonderful way. paramount preferred Makrana marble manufacturers in India. Intricate manufacturing process is considered in production of Makrana marble which perfectly meets international standards. This beige Makrana marble is widely demanded in offices, industries, schools, hotels, and other industries because of their riotous appearance, long lasting luster, and wear resistance. This  Makrana marble is available in various sizes, designs, and patterns. We offer these morwad marbles within stipulated time period matching to the budget lines of our esteemed client’s.
if you have any question in your mind than pls ask us. we will definitely give you a batter reply .
1. what is Makrana marble & how it looks ?
Ans:- Makrana marble is basically a god quality of marble. it also known as milky white marble. this marble have white color and milky look. . actually Makrana is the name of village. which marble produce from here. that known as Makrana marble. Starting prize range of this marble quality is 30 Rs. per sq. feet up to 100 Rs. per sq. feet of morwad marble tiles. basic size available in this range are 24*9, 21*9, 18*9, 15*9. 12*9, 24*6,21*6, 18*6, 15*6, 12*6 .
2. Which sizes are available in Makrana marble ?
Ans :- In Makrana Marble, we can get too many sizes but the average size of marble slab is 6 Sq. feet * 5 Sq. feet. other size depends on customer requirement . manufacture can provide all on customize requirement but they should less than 50Rs.up to 2000 Rs. . sq. feet * 6 sq. feet.
3. which marble flooring pattens are available in Makrana marble ?
Ans :-basically Makrana marble is a stone so that all marble flooring pattens can use with quality. i am showing below few photographs of marble flooring designed
Makrana marble, Makrana marble tiles, Makranamarble slab, Makrana marble mines
04. how Makrana marble lookes and what is nagative opints of Makrana marble ?
Ans. Makrana marble basically looks milky white. If you will purchase low rang Makrana marble then you will get few quartzes in this prodect it only single negative point in it.
05. what is the prize range of Makrana marble ?
Ans. Starting range of Makrana marble 30 Rs. Per sq. feet to 2000 per sq. feet . prize depend on Makrana marble quality and it’s size also. If you will purchase a Makrana marble tiles. That will cost you cheap.
06. which sizes are available in Makrana marble ?
Ans. Makrana marble is basically a god quality of marble. it also known as milky white marble. this marble have white color and milky look. . actually morwad is the name of village. which marble produce from here. that known as Makrana marble. Starting prize range of this marble quality is 30 Rs. per sq. feet up to 100 Rs. per sq. feet of  Makrana marble tiles. basic size available in this range are 24*9, 21*9, 18*9, 15*9. 12*9, 24*6,21*6, 18*6, 15*6, 12*6 in tiles.Makranamarble sizes are 3*2 , 6*9, 6*7, 4*3, 4*8 sq. feet . it depends on customer requirement.
07. is figure designs are available in Makrana marble ?
Ans. it is pure white marble quailty. if you will any other stone product with makrana marble then you can creat too many designs in it.

 

05. after fitting of Makrana marble, after how much time polish is require again on Makrana marble?
Ans. It depends on your use. But most probably after 20 up 25 years polish is require on Makrana marble.
06. what is the life of Makrana marble ?
Ans:-Makrana marble basically a very very god product. If you will use it once. No need to change it in your more than next five generation.

Makrana is located almost in centre of Rajasthan in Nagaur district. It is located 85 KM from Ajmer, 120 KM from Jaipur, and 200 KM from Jodhpur. Rajasthan contributes 50 per cent of total value of minor mineral production in the country and accounts for 95 per cent of India’s total marble production. Marble reserves in India are estimated to be 1,200 million tones, of which nearly 91 per cent are in the state.

Makrana is famous for the white marble mined from the mines around it. The world famous and one of the modern 7 wonders Taj Mahal was built from Makrana marble. Known for its white marble reserves, it is a small town with a deposit of 56 million tonnes and 40,000 labourers working in 400 mines in the several ranges of the Aravali. Makrana is main source of marble in Rajasthan. Calcitic in nature, Makrana Marble is regarded as the oldest in age and finest in quality. The present rate of marble production from Makrana is 1.20 lakh tonnes per year with annual revenue of Rs 36 crore.

The famous Victoria Memorial of Kolkata, the world famous Taj Mahal in Agra, Raudat Tahera in Mumbai and Jain Temple of Dilwara in South Rajasthan are built from Makrana Marble.

About Marbles

Marble are not just another product procured through mining and used for building interiors and exteriors. It is extremely beautiful, soft and cost effective than most other wall and floor coverings. It gives a very graceful, natural finish to any building or home. Marble is compact metamorphic rock, composed primarily of silica and alumina. It is easy to clean, requires very little maintenance and also provides high slip resistance & is long lasting.

About Makrana Marbles

The oldest and the best quality marble in the world. It needs no chemical reinforcement like Italian marble, no pin holes, no colour change and loss of polish. This is practically verified by the monuments like Taj Mahal in Agra,Victoria Memorial in Kolkata, Hazratbal in Srinagar, Jain Temples in Dilwara and numerous temples, mosques, churches and monuments in India for over 100 years now. Thus a life of 100 years is undisputed. Most recently in 2003-04 it has been used extensively in the Mosque in Abu Dhabi made by the prince of Abu Dhabi, which itself is a testimonial.

Makrana has various mining ranges, popularly known as Dungri, Devi, Ulodi, Saabwali, Gulabi, Kumari, Neharkhan, Matabhar, Matabhar kumari, Chuck doongri, Chosira etc.

Doongri, devi, Saabwali, Ulodi, Chosira and Neharkhan are famous for white marble, whereas Ulodi is famous for Albeto Marble. These mines produce white-brown marble. Gulabi stands for pink plain and pink Adanga marble whereas almost all mines produce Adanga marbles with brown and grey sheds.

Makrana Marble Industries

near, bsnl office exchange,main choraha
makrana
makrana 341505
Rajasthan
India

Mobile +9192 14 555555
Mobile phone: 092 14555555
Fax:
TTY:
Email address: info@kishangarhmarble.com
Description:
we are the seller and exporter of makrana marble, sangemarmar, marble slab, marble tiles, handicrafts products all related products from makrana marble . we are always ready to give you our best .
Areas served:
Payment types: Bank Wire, Traveler’s Check, Invoice, American Express, Cash, MasterCard, Visa, Other
Hours:
Monday: 9:00 am – 5:00 pm
Tuesday: 9:00 am – 5:00 pm
Wednesday: 9:00 am – 5:00 pm
Thursday: 9:00 am – 5:00 pm
Friday: 9:00 am – 5:00 pm
Saturday: Closed
Sunday: Closed
Categories:
Marble Supplier
makrana marble
makrana handicrafts
sangemarmar stone
marble murtis and temple
Photos: )

Welcome at kishangarh marble. Main markets of Morwad in india are UttarPradesh,Maharashtra,Bihar,WestBengal,AndhraPradesh,TamilNadu,Madhya,Pradesh,Rajasthan,Karnataka,Gujarat,Orissa,Kerala,Jharkhand,Assam,Punjab,Haryana,Chhattisgarh,Delhi,Jammu,and Kashmir,Uttarakhand,Himachal,Pradesh,Tripura,Jaipur, Rajsmand,katni,Makrana,Udaypur,Meghalaya,Manipur,Nagaland,Goa, Arunachal,Pradesh,Puducherry,Chandigarh,Mizoram,Sikkim,Andaman and kolkata

note:- kishangarhmarble, kishnagrh marble, marble kishangarh